Workshop facilitace

V rámci jednodenního workshopu se účastníci a účastnice seznámí se základními prvky facilitace.

Co je to vlastně facilitace? Jak k ní přistupujeme v NaZemi, v čem vnímáme její důležitost?

V rámci dopoledního bloku se budeme věnovat zejména zkoumání různých facilitačních přístupů, ohledávat facilitátorskou roli a seznamovat se s jednotlivými facilitačními dovednostmi, metodami a nástroji. Věnovat se budeme různým přístupům a postupům, které nám umožňují pracovat s potenciálem skupiny, její dynamikou nebo přelévání moci ve skupině. Zjistíme, co může skupinový proces blokovat, ale zejména jak se z podobných situací dostat ven a podporovat ve skupině partnerský přístup a spolupráci. V odpolední části vytvoříme prostor pro zkoumání vlastních facilitátorských kvalit a limitů, včetně praktických nácviků facilitace.

Cílová skupina:

Workshop je určen pro účastníky a účastnice, kteří v tématu zatím nemají žádné zkušenosti, i pro zkušenější facilitátory a facilitátorky. K workshopu přistupujeme s myslí začátečníka a rádi se budeme seznamovat i s vašimi přístupy a zkušenostmi. Workshop je pro nás příležitostí ke sdílení toho, co jsme se zatím sami naučili a vnímáme ho jako cestu k vzájemnému obohacování.

Termíny:

6. 6. 2023 od 8:30 do 15:30* (workshopem provede Karel Doleček a Adam Čajka)

12. 6. 2023 od 8:30 do 15:30* (workshopem provede Soňa Malá a Kristýna Hrubanová)

*V případě, že můžete v oba termíny, v přihlášce prosím uveďte vámi preferovaný. Je možné, že s ohledem na naplnění workshopů budeme realizovat pouze jeden.

Kapacita: 18 účastnic/účastníků (minimálně 10)

Časová dotace: 6 hodin (hodina přestávka na oběd)

Cena pro jednotlivce: standardní 2000Kč, sponzorská nad 2000 Kč, zlevněná 1500 Kč

Místo konání: Centrum Syřiště, Kounicova 42, Brno

Přihlášky: do 31. 5. zde.